Over mij

Ik help vrouwen tijdens
en na het hebben van borstkanker

Leed voorkomen

Ik geloof dat er een betere vorm van nazorg geboden kan worden aan vrouwen na het hebben van borstkanker. Ik heb zelf ervaren dat dit ontbreekt op een laagdrempelige manier en vrouwen te vaak het gevoel hebben in een gat te vallen nadat het medische stuk klaar is. Tevens heb ik gemerkt dat vrouwen onnodig lang rondlopen met problemen op diverse gebieden, soms ook met een functiebeperking tot gevolg terwijl dat echt niet nodig is. Wanneer er direct tijdens of na een intensief traject gestart kan worden met laagdrempelige begeleiding en coaching kan er een hoop leed voorkomen worden. Tevens vind ik het belangrijk om dit te kunnen doen in een omgeving die voor diegene prettig is, waar diegene zich veilig voelt om uiteindelijk daadwerkelijk iets structureels te kunnen veranderen in hun leven. Dat gun ik hen vanuit het diepst van mijn hart! Dit moet en kan anders ingevuld worden en ik denk dat ik daar een belangrijke schakel in kan zijn.

Mijn verhaal

Doordat borstkanker altijd als een rode draad door mijn leven is gelopen (en die van mijn familie) weet ik heel goed wat dit met een gezin doet, maar ook met jezelf! Dat een gezinsdynamiek volledig overhoop ligt na de diagnose en dat angst en onzekerheid alles overheerst. Dat doet zoveel met je, het vormt wie je bent. Je gaat anders in het leven staan, neemt niets meer voor lief en geniet oprecht van alles om je heen, de kleine maar ook de grote dingen en de liefsten dicht om jou heen.

Doordat mijn zus en ik streng onder controle kwamen te staan en daarbij gelukkig in een vroeg stadium werd ontdekt dat mijn zus borstkanker kreeg, heb ik zelf steeds ervaren wat de onderzoeken en daarna het wachten in dat ziekenhuiskamertje met je gemoedsrust deed. Alles gaat er door je heen, je gedachten vliegen alle kanten op en je durft niet te vertrouwen op een goede uitslag. Vorig jaar kwam aan het licht dat ik een borstkankergen heb en dat was voor mij aanleiding om de knoop door te hakken en te besluiten om preventief mijn beide borsten te laten verwijderen. 1 borst was al steeds “gek” aan het doen, in de andere borst had ik jaren geleden een fibroadenoom gehad en omdat ik ook twee dochters heb die twee keer per jaar zoveel spanning ervaarden door de onderzoeken, heb ik ingegrepen. Ik weet maar al te goed wat het doet met een gezin wanneer het zover is en ik hoopte dit mijn gezin te besparen. Dit was het enige dat ik voor hen kon doen. Gelukkig hebben we nog preventief kunnen handelen, dat was even erg spannend maar als ik zie hoeveel rust deze operatie ons heeft gegeven dan voel ik me een rijk en zeer dankbaar persoon! 

Remissiecoach

Tijdens mijn revalidatie heb ik gemerkt dat er zeer weinig tot geen laagdrempelige nazorg beschikbaar is en ik voelde tot in het diepst van mijn tenen dat ik hier iets mee moest doen! Hier moest verandering in komen! Ik vind mijn weg wel maar er zijn ook heel veel mensen die die weg niet weten en daardoor vastlopen. Dat vind ik zo jammer, ik gun hen zo’n andere start! Vandaar dat ik een opleiding ben gaan doen tot remissiecoach. Hier heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van positieve psychologie, vermoeidheid, voeding, beweging, slaap, rouw en verlies tav kanker. Tevens heb ik mijn eigen ervaringen die ik meeneem met altijd mijn wens voor vrouwen met borstkanker in mijn achterhoofd. Medisch gezien ben ik goed onderlegd, heb de HBO-V gedaan en deze kennis neem ik ook mee in mijn rol als coach. Tevens veel scholingen gehad op het gebied van positieve coaching.

Ik wil erg graag vrouwen met borstkanker leiden naar meer grip op zichzelf maar ook hun leven! Hen weer laten ervaren dat ze zelf de regie terug kunnen pakken zonder daarbij zichzelf te verliezen. Te leren dat ze zelf problemen kunnen ombuigen naar een oplossing die bij hen past op dat moment en dat ze weer lekkerder in hun vel komen te zitten!

Wil jij met mij aan de slag?

Good for you!

Ik ontmoet jou graag om samen de stappen te zetten die nodig zijn om jou weer het zelfvertrouwen te geven dat je weer GRIP kan krijgen op jezelf, je lijf en jouw leven!

Zie ik je gauw? Leuk! Plan dan gauw een gratis kennismakingsgesprek in!